När halva gänget åkt hem blev det återigen en liten uppdelning på oss som är kvar här. Fyra av oss gick på en rundvandring på stan, en satt kvar på hotellet och fixade med hockeybilder, och en tog det bara lugnt.

Som alla vet älskar Prosén tåg. Tåg i alla dess former och har man möjlighet att åka mycket tåg, då gör man det. Igår gick färden till Dijon i Frankrike med start från Lausanne

Ni vet Lausanne där den korrupta kommittén sitter och styr över Olympiska spelen. Oavsett så är den en vacker byggnad.

Vad Prosén tyckte om Dijon? Ja god senap och cool fabrik men området, inte ett ställe man åker till en gång till, utan då kan man lika gärna sätta sig på pendeln till Västerhaninge istället, typ samma sak,

Vi andra som var på rundvandring var mest kulturella och hittade billiga kaféer där ölen och kaffet var billigt. En halvliter öl för 50 kronor är faktiskt billigt, för något annat är INTE billigt här nere,

Egentligen den lugnaste dagen av dem alla men det kan även bero på att halva gänget nu börjar insjukna i en rejäl förkylning som Saari drog igång redan när vi åkte ner. Du är förlåten ändå Saari. 

Eddie drog ner till ishallen för att kika på Fribourg – Lugano.  Tydligen bra rivalitet där mellan lagen. Lugano vann med 6-1. Det som är skrämmande med Lugano är deras tröjor, eller rättare sagt typsnittet på tröjorna. Vem var det som INTE tänkte?

Nåväl, det är sista dagen här nere och bucklan på bilden är den lagen spelar om och äran förstås.  En fin buckla, som tyvärr inte kommer att hamna i AIK-ägo, men det spelar mindre roll. Vi har haft en kanonresa och vi avslutar denna den sjätte dagen med att se AIK-Lugano och Pantern-Zvolen. Det är ju kul att se hur det går för våra ”gamla” spelare, Calle Åsell och Jonatan Bjurö.

 

En sammanfattning kommer framöver om vår vecka men vill ni veta hur det går i matchen idag så rekommenderar vi AIK Hockey:s Twitter.

Smokinglirarna

Lausannes tågstation
Dijonsenap i alla dess former och smaker