Efter gårdagens match mellan AIK och Djurgårdens IF på Globen har AIK-Alliansen valt att avsluta det samarbete vi haft med Polismyndigheterna, detta sedan flera helt oacceptabla övertramp begåtts från polisens sida mot supportrar.

AIK-Alliansen har haft en viss dialog med polismyndigheten under hösten och vintern då vi har haft en vilja att tillsammans arbeta med de problem som då och då uppkommer på AIKs matcher i Fotboll såväl som i Ishockey.
Vi ser efter gårdagens match ingen som helst möjlighet för oss att fortsätta denna dialog då vårat förtroende för polisen är slut. Vi litar inte på att polisen kan förbättra situationen för den vanliga klacksupportern och klimatet på läktarna och relationen mellan polis och supportrar har under höstens gång märkbart försämrats, trots frånvaron av läktarbråk och problem kring AIKs matcher.

De föreningar som ingår i AIK-Alliansen (Black Army – Stockholm, Smokinglirarna, Sol Invictus och Ultras Nord) kommer inte ha någons som helst kontakt med polisen vare sig i Stockholm eller i andra delar av landet framöver, oavsett om det gäller Fotboll- eller Hockeymatcher. Detta kommer gälla tills vi bedömer att det finns en möjlighet att återuppta en dialog som inte bara bygger på läpparnas bekännelser från polisens sida.

AIK-Alliansen genom

Victor Capel, sammankallande

Daniel Wilhelmsson, Ordförande Black Army-Stockholm

Thomas Lindqvist, Ordförande Smokinglirarna

Daniel Pérez Wenger, Ordförande Sol Invictus

David Törnquist, Ultras Nord