Lagfoto innan match!

Att vakna upp till 28 graders värme och veta att det är match är inte fel. Det blev till att inhandla valfri dryck och tilltugg och sen ner till Lac de Neuchâtel. Vissa gjorde allt för att verkligen se till att solen tog och försöket att få till den Schweiziska flaggan lyckades … nästan

Sen har vi har upptäckt är att du kan inte äta lunch efter klockan 14 och det är absolut stört omöjligt att äta middag efter 22. Vilket i sin tur gjorde att några av oss fick äta en annorlunda middag igår

Matchstart klockan 20:15 och samling i öltälten före match. Att samla alla kan vara problematisk och rörigt.

Men till slut så blev det ett lagfoto värt att nämnas

MATCH!

Vissa väljer sittplats

men sen tar ståplats över och varför inte samlas på ett och samma ställe

Som vanligt spelar AIK i jubileumströjorna och det är fortfarande lika svårt att ha koll på de nya. Helt plötsligt var till och med Madsen med i laget vilket konstaterades senare att, nej det var han inte.

AIK gör en helt okej match mot ett riktigt bra Lausanne. Skickliga spelare över hela isen. Grymma namn i det laget. Nicklas Danielsson har fortfarande en riktigt bra bössa och satte 3-1 bakom en helt ställd Källgren i AIK:s mål.  Källgren var riktigt bra i matchen men rätt chanslös på målen.  Lite smack-smack-hockey där pucken gick som på ett snöre.

AIK stod ändå upp rätt bra och Norins mål var vackert!

Eric Norin sätter 1-2 med 34 sekunder kvar av första perioden

AIK:s Twittermaffia denna match bestod av Éric Gastonguay och med sig hade han sin livvakt Christian Sandberg

Även om det blev förlust så är det lika kul med hockey som vanligt. Laget bjöds på skönsång under hela matchen, vilket även uppskattades av Schweizarna på läktaren som nog slog rekord i selfies med oss på ståplats.

Idag delar vi upp oss då några ska ut på självmordsuppdrag och gå över en hängbro som är världens längsta. 85 meter över marken, 495 meter lång. Går mellan städerna Zermat och Grächen. Vi andra tar och nog en tur till Lausanne och Montreux.

Det var allt för idag/igår,

Smokinglirarna & Black Army