Den 15 april i år är det 25 år sen den tragiska Hillsborough-olyckan då 96 supportrar till Liverpool FC miste livet. Liverpool FC själva och offrens anhöriga har nu gått ut i en internationell uppmaning om deltagande i den minnesceremoni som kommer att hållas om snart två veckor. Uppmaningen handlar om att skänka en halsduk från just sitt lag, som sedan kommer att användas för att forma siffran 96 inne på Liverpools hemmaarena Anfield Road. Förhoppningen är tiotusentals halsdukar i olika färger, från olika platser i världen.

Vi vet alla som AIK:are vad det är att nås av kondoleanser och hälsningar i svåra tider av sorg och saknad. Förra årets uppslutning nationellt och internationellt i samband med Ivan Turinas bortgång var storslaget. Låt oss nu vara de som också visar omtanke och medmänsklighet i samband med denna historiska minnesdag.

Hillsboroughkatastrofen är inte bara en tragisk olycka som drabbade ett lag och ett land, utan har också fått stå som symbol för fotbollssupportrars kamp för upprättelse, och för en värdig och rättvis behandling från media och myndigheter. Låt oss visa att vi står bakom den kampen, inte bara i ord utan också i handling.

Skänk en halsduk till minne av de 96 offren i Hillsborough-olyckan. Lämna in den i samband med premiären på måndag den 31/3. Platsen för insamling kommer vara i hörnet av västra/södra läktaren, precis ovanför den stora trappan mellan kl 17:30 och 18:50. Läs mer här:

http://www.thisisanfield.com/2014/03/hillsborough-25th-anniversary/

AIK-alliansen (Black Army. Smokinglirarna, Sol Invictus, Ultras Nord) med stöd av AIK Fotboll