För två veckor sen hade vi i Smokinglirarna årsmöte. Ett tjugotal personer var närvarande på puben Queens Head. 2017 års styrelse fick ansvarsfrihet och ny styrelse valdes. Besök från AIK hockey i form av engagerade Sevve Saberi som berättade om ny planer och förhoppningar om en härlig hockeyframtid. Allt kan du läsa om här!

Styrelseförändringar och ny hedersmedlem

Vår trotjänare, Johan Malmgren, har valt att avsluta sitt engagemang i Smokinglirarna. Och vilket engagemang det var, han var reseledare på flertalet av resorna som Smokinglirarna organiserade. Vi tackar Johan för hans tid i styrelsen och kommer att sakna hans engagemang och kunskap. Men vi hoppas att vi kommer att träffa Johan på våra bussar snart igen, nu i egenskap av resenär. Vidare förändring är att ordförande Katti Rath lämnar över ordförandeklubban för att ta över kassaskrinet.

Ordförande för 2018 är erfarne Jan Noreskog som också är engagerad i Svarta massan. Vi välkomnar Anders Hasselblad och en återvändare, tidigare styrelsemedlemmen David Grudd.

Ny styrelsesammansättningen  i Smokinglirarna för 2018 är som följer.

Ordförande: Jan Noreskog

Kassör: Katti Rath

Ledamöter: Robban Kenne, Johan Lagerlund, Marie Lichtenstein, Lenny Johnsson, David Grudd

Suppleant: Anders Hasselblad

Medlemsnummer 21 tillhör numera Christian Sandberg efter ett årsmötesbeslut att göra honom till hedersmedlem.

AIK hockeys samarbete med supportrar

Vi fick besök av Sevve Saberi, Biljetter & Marknad på AIK Hockey, som berättade om de planer som finns för att förbättra upplevelsen på Hovet. AIK Hockey har, bland mycket annat, under hösten samlat tips om vilka åtgärder som krävs för att få en klack som verkligen hörs, och gör så hela matcherna.

Många bra förslag från supportrar har kommit in och nu har det tagits ytterligare ett kliv. På initiativ av Sevve bjöds alla supporterföreningar in till ett möte hos AIK hockey.  Smokinglirarna, Black Army, UN, ASK och Sol Invictus ska tillsammans jobba för att få till en klack värd namnet, men också för att skapa bra förutsättningar för alla på Hovet.

Tillsammans med AIK hockey kommer vi att ha möten minst en gång i månaden där vi ska hitta vägar att få tillbaka klacken och därmed även den övriga publiken. Du som medlem i Smokinglirarna eller i de övriga supporterföreningarna är därför oerhört viktig. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Du som medlem sitter säkert på en massa idéer vilka är oerhört viktiga för AIK och för oss inom supportergrupperna och dessa idéer vill vi gärna ta del av. Visst har vi inom supporterföreningarna idéer men det är ändå viktigt att alla får vara med och göra något riktigt bra, för AIK och för hockeyn.

Mejla oss dina idéer och tankar, så kommer vi att framföra dessa på våra möten och, vi lovar att vi kommer med feedback om vad som går eller inte går att genomföra. Mejla dina idéer till: medlem@smokinglirarna.se redan idag!

På tidigare möten har Anders Olson, VD på AIK Hockey, berättat att han går igenom ett stålbad varje dag när det kommer till försäljningen på Hovet. Han anser att det är orimligt med priserna på Hovet och försöker påverka Stureplansgruppen, men den är en rejäl uppförsbacke. Enligt Olson ska en barnfamilj kunna gå på Hovet och äta och dricka utan att bli ruinerade. Han anser också att en öl ska kosta runt 29 kronor och att möjligheten ska finnas att skapa förutsättningar för alla, vilket det inte finns idag.

AIK hockey har även en flytt framför oss. Från Hovet till Globen. Där har vi supportrar också en viktig röst när det kommer till hur det ska se ut inne på Globen, men detta återkommer vi till framöver.

Nu kör vi nytt år så kom ihåg dela med dig av dina idéer! Hör av dig till oss på medlem@smokinglirarna.se , så ta vi det vidare till AIK hockey och andre sektioner om dina idéer gäller dem. Men tänk på att det är nu AIK behöver oss! Hockeyn har kvalserie och Fotbollen har cupen med djurgården som nästa motstånd.

Vi ses där AIK spelar!

Hälsningar från styrelsen i Smokinglirarna