Söndagen den 15 april 2012 spelar AIK mot Syrianska FC på Södertälje Fotbollsarena . AIK Fotboll har via sin officiella hemsida uppmanat sina medlemmar/supportrar att INTE åka till den matchen då de ej anser att de kan säkerställa medlemmarnas och supportrars säkerhet i samband med matchen.

Det som skedde under bortamatchen mot dem 2011 har ju knappast undgått någon. Sättet AIK blev behandlade på samt det faktumet att Syrianska FC (som arrangör av matchen) inte tog på sig något ansvar för det inträffade (på deras arrangemang) är något vi inte kan acceptera.

Säkerhetsupplägget kring Syrianska FC’s arrangemang är högst bristfällig och AIK-Alliansen försätts i en situation där det inte räcker att hålla rent i våra egna supporterled – det finns betydande möjligheter för utomstående att förstöra för oss (genom att till exempel kasta in smällare utifrån arenan och in på bortasektionen).

Det handlar dels om våra medsupportrars egen säkerhet, men även om AIK’s rättsäkerhet i det fall att något skulle inträffa. Vi fick förra året bevittna hur incidenterna inte ärades med en rättvis och professionell bedömning och hur AIK tilldelades orättvisa böter medan Syrianska gick friade. Det kostade AIK pengar samt chansen till SM-guld.

Säkerheten, rättsäkerheten samt Syrianska FC’s oförlåtliga agerande i efterspelet kring händelserna gör att vi fullt ut stödjer AIK Fotbolls agerande i denna fråga samt rekommendationen till folk att ej besöka detta arrangemang.

Stöd AIK!

AIK-Alliansen (Black Army, Smokinglirarna, Sol Invictus, Ultras Nord)