Häromdagen släppte AIK Hockey upp sin digitala julmarknad på webben. Vi har fått lite mail från en del lite smått osäkra Gnagare som undrar exakt vad det är som gäller. Så vi tog tillfället i akt och ringde upp Sevve Saberi som sitter på Ritorp och drar i trådarna med det här för att bringa lite klarhet till alla Gnagare.

– Tja Sevve, hur är läget?
– Hej, tack det är bra! Vi kämpar på och blickar fram mot ljusare tider. Vi har några matcher här i december där det väntas komma mer publik. T.ex Skellefteå nu på lördag, Modo på tisdag, Brynäs nästa söndag och sedan såklart annandagshockeyn på Globen som kommer bli något alldeles extra! 3 av 4 matcherna i december är helgmatcher vilket jag förespråkar då man ger fler möjligheten att kunna gå, på helgerna är ju de flesta lediga, så det ska bli kul!

 

– Du det här med hockeyns julmarknad kan ju verka lite plottrigt kanske för gemene Gnagare som kanske inte har råkoll, vad är det som gäller egentligen? 
– AIK Ishockeys julmarknad är en digital sida på http://www.aikhockey.se/biljetter där vi har samlat alla de biljetterbjudanden som finns ute nu i december. Där finner du tre olika typer av biljetterbjudanden för att passa just dig. Från biljettpaket till alla resterande matcher, ett tre-matchspaket och ett paket där du kan köpa biljetter till annandagshockeyn. Dessutom kan man tävla om biljetter varje dag i vår julkalender och köpa AIK Ishockey officiella halsduk 13/14!

 

– I ett av biljettpaketen, det s.k ”nyckelmatchpaketet”, så går det att köpa klackbiljett. Men klacken är ju utsåld till Annandagshockeyn tänker kanske folk?
– Det är sant att klacken på det nedre etage är slutsålt, men AIK:s kortsida på Globen har två etage (våningar). Tidigare när vi spelat på Globen har etaget ovanför varit uttalat sittplats, men till matchen på annandagen har vi beslutat HELA AIK:s kortsida ska bli en klack i.o.m det stora intresset för klackbiljetterna. Detta hoppas vi ska medföra att vi får ett ännu större drag från vår klack på annandagen.

 

– Den här halsduken, berätta om den!
– Vi har tagit fram en hockeyhalsduk till denna jul. Jag kan inte komma ihåg senast man kunde köpa en AIK Ishockey-halsduk, men nu kan man det! Den är inspirerad av säsongens matchtröja och har AIK Ishockeys guldår som detalj. Jag tror det finns ett intresse för produkter med AIK Ishockey-anknytning för alla de som frekvent går på våra matcher. Halsduken finns i en begränsad upplaga och därför har vi valt att erbjuda halsduken till våra trognaste säsongskortsinnehavare och till de som köper något av biljetterbjudande i den digitala julmarknaden. Det är först till kvarn på halsduken som gäller!

 

– Platserna börjar gå åt märker vi. Kommer vi fylla fem2arena?
– Det är över 7000 biljetter sålda till matchen just nu med tre veckor kvar. Min förhoppning är att vi kommer fylla arenan och det känns bra såhär tre veckor innan. Om det är en någon match som du ska gå på denna säsong är det annandagshockeyn! Det är en match som har det där extra!

 

– Något många törstiga Gnagare undrar är ifall det kommer serveras öl på denna match trots att vi inte kör på Hovet?
– Självklart kommer det serveras öl på annandagshockeyn. Det är en helt perfekt dag att börja föra på då matchen börjar 16.00 och slutar någon gång efter 18.00. Självklart, köper man öl på arenan går också en del av pengarna till AIK Ishockey, det gäller allt man köper i kioskerna.

 

– Sista frågan, vad blir det i matchen?
– Jag kommer lägga in ett spel på 5-2 till AIK, det är det säkraste spelet av tidigare erfarenheter!