Imorgon är det så äntligen nedsläpp för Stockholms enda elitserierepresentant: AIK!

Det har inte undgått någon att AIK de två senaste säsongerna rönt framgångar på isen under Roger Melin och Gunnar Perssons styre. Vi kommer vara dessa herrar evigt tacksamma för det de gjort för vår klubb! Men som det lyder i tredje versen: ”varför sörja tider som passerat, allt det bästa är det som är nytt”.  Å nytt blod, det finns det i AIK nu. 

AIK står inför en nystart kommande säsong med många nya ansikten på Ritorp och Hovet. Från de värmländska skogarna hämtar vi välmeriterade Per-Erik ”Perra” Johnsson som ny huvudcoach och han har tagit med sig Mats Lindgren (som han känner från sin tid i Skellefteå AIK) och Mats Hultin (från AIK J-20).

På spelarfronten får Broc Little anses vara det hetaste nyförvärvet. Den skridskosnabbe amerikanen tillika allsvenske poängkungen hyser vi nog störst förhoppning till av de nya spelarna.  Låt oss hoppas att elitseriebackarna får lika stora problem med honom som de allsvenska fick under förra säsongen då han huserade i Västerås IK.
Övriga nyförvärv på forwardssidan som lär sticka ut under säsongen på Hovet är danske(!) talangen Nicklas Jenssen, välmeriterade Björn Melin samt finländske Esa Pirnes.

På försvarssidan har vi haft en del omsättning på manskapet likväl. Dock inte av samma omfattning som på forwardssidan. Spännande att se vad en fysiskt spelande Daniel Josefsson kommer gå för!

Målburen kommer i vinter vaktas av Daniel Larsson som hämtats in från HV71 (som valde att plocka in en målvakt från laget som åkte ur Elitserien med buller och bång!). Daniel Larsson som har en erkänd högstanivå vilken vi hoppas att målvakstränaren Stefan Persson kan locka fram under säsongen. Bakom honom konkurrerar förra säsongen derbyhjälte tillika småkronornas förstemålvakt Niklas Lundström om förstaspaden. Vi får ej heller glömma bort den till Almtuna utlånade Alexander Hamberg.

Det kommer bli en spännande säsong i vinter. Frågorna är många. Kommer Fredrik Carlsson göra sitt första mål i AIK-tröjan? Hur stor blir saknaden av Viktor Fasth? Vem ska göra målen? Kommer Jämtin få ett av sina traditionsenliga psykbryt? Kommer Per Ledin återigen åka på en propp av Tobias Viklund så han somnar? Vilka ska vara korkade nog att välja Gnaget den här säsongen?

Svaren?

De får du på Johanneshovs Isstadion med början nu på söndag klockan 19. Du har gott om tid på dig att hinna till Hovet från Råsunda och derbyt tidigare på dagen!

Biljetter till hemmapremiären nu på söndag mot Färjestads BK köper du på följande länk:
http://www.ticnet.se/event/aik-ishockey-farjestad-biljetter/206777

Nu ger vi allt!

// Thomas Lindqvist, Smokinglirarna

P.S Minns du hur jobbigt det var när du inte fick plats på Hovet under slutspelet? Hur biljetterna gick åt DIREKT då?  Köp säsongskort så slipper du det problemet! D.S