Efter ett (för AIK välbehövligt) landslags-uppehåll är det återigen dags att rikta blickarna mot hockeykrigarna. Efter den miserabla inledningen av säsongen som knappt gjorde en människa lycklig ryckte AIK upp sig med tunga segrar mot Brynäs, Färjestad och Modo på bortais samt Luleå på Johanneshovs Isstadion. Avslutningen visade sig dock ett bli ett fall tillbaka i gamla synder med tveksamt försvarsspel och AIK gick till uppehåll med tre raka förluster.

 

Allt har dock inte varit mörker. De största utropstecknen får unga Mattias Janmark och framför allt Niclas Jensen anses vara. Jensen toppar skytteligan för juniorer hittills och Janmark får anses ha fått sitt definitiva genombrott på seniornivå denna säsong!

AIK har under uppehållet tränat på bra och rehabiliterat det flertalet skador laget dragits med hela säsongen. Christian Sandberg är förhoppningsvis tillbaka mot Rögle på tisdag  och backen (med den något oortodoxa frisyren) Daniel Josefsson är också på väg tillbaka, dock inte redan nu på tisdag.

Imorgon tisdag flyger laget ner till Ängelholm för det viktiga mötet mot Rögle Bandyklubb (!?) i täta Lindab Arena. Rögle har inte direkt rosat marknaden heller under de första 20 omgångarna. Men med AIK:s position får varje match redan nu anses vara av sexpoängskaraktär om vi fortfarande vill se slutspelshockey framåt våren.

På torsdag är det så återigen dags att se Hovets blanka och klara is för då spelar AIK mot Timrå IK som i skrivande stund (måndag) parkerar på nionde plats fem poäng ovanför AIK. Något överraskande sett till förhandstipsen då Timrå förmodades parkera på kvalserieplats.

Den här matchen är MEDLEMMARNAS MATCH vilket innebär att du som AIK-medlem har gratis inträde på matchen. All information om hur du går till väga hittar du på länken nedan:
http://aikhockey.se/artikel/30299/

Är du inte medlem i AIK går det bra att bli det på plats och då får du entrén till matchen på köpet.

Om du är riktigt oskön och varken har säsongskort och vägrar bli medlem (och samtidigt inte nyttja detta kanonerbjudande) så köper du enklast biljetter på följande länk:
http://www.ticnet.se/event/aik-ishockey-timra-biljetter/207029 

Kom i tid, Död åt alla och FRAMÅT STOLTA AIK!

ALLA TILL HOVET!