Många AIK:are satte idag kaffet i vrångstrupen när det återigen börjat florera uppgifter i kvällspressen (som man visserligen ska ta men en stor näve grovt salt) om att AIK Hockeys nya tränare kommer bli Mats Waltin(!)

Detta är något som totalt går stick i stäv (anser vi) med allt vad AIK står för. Vi är AIK. Vi är INTE Djurgårdens IF!Resan AIK Hockey har gjort saknar som bekant motstycke i modern svensk idrott. Anders Gozzi får anses som ”untouchable” efter att ha lotsat vår stolta klubb från hockeyns bakgård (tänkt Trångsund, Värmdö och Linden, känns som ett tag sedan va?) till det absoluta toppskiktet i Sverige. Men om dessa uppgifter stämmer måste det ju ha brunnit i mannens huvud?

Roger Melin och sedermera även Gunnar Persson kom in efter några säsonger och vi är övertygade om att vi inte nått samma resultat utan dessa herrar i båset (självklart är de inte ensamma faktorer till framgångarna).

Roger och Gunnar uppnådde en oerhört stor popularitet som även den saknar motstycke och vi får nog sträcka oss bak till tiden då Torgny Bendelin hade hand om AIK innan vi hittar någon som ens varit i närheten av den statusen.

Att gå från allt det positiva till att välja en djurgårdare. Det är INTE ett AIK vi vill se. Karl’n är ju knappast vilken djurgårdare som helst heller utan vi pratar mer eller mindre om mr. Djurgår’n!

Det MÅSTE finnas någon annan. Vi vill INTE se vår vackra klubb smutsas ned av djurgårdare och att Mats Waltin ens överväger att gå till den värsta antagonisten för Djurgårdens IF tyder ju på en verklighetsförankring bortom all rim och reson samt en respekt för Dif som verkar vara mindre än den vi Gnagare besitter.

SÅ låt oss hoppas att dessa uppgifter verkligen är tagna ur luften för vi vill INTE se djurgårdare i AIK!

Vill vi se djurgårdare i båset åker vi till Karlskoga eller Tingsryd!

Heja AIK! Tyck illa om Dif!

// Styrelsen Smokinglirarna