AIK-Alliansen har efter en tids diskussion resonerat kring hur vi ställer oss till nästa hockeyderby mot Djurgårdens IF torsdagen den 16:e februari. 
Mot bakgrund av det polisvåld och de polistrakasserier som utspelade sig på det senaste derbyt avråder och uppmanar AIK-alliansen sina medlemmar och övriga AIK:are från att besöka Globen på derbyt.

Tyvärr anser vi det inte finnas några garantier för att polisen inte återigen ska stå för övervåld och trakasserier mot fredliga supportrar. Vi anser det inte vara klarlagt om polisen på torsdag kommer finnas på plats för att kunna genomföra ett säkert och trevligt arrangemang eller om de återigen kommer vilja kollektivt bestraffa supportrar samt låta personliga hämndbegär gå före möjligheten att skapa en derbyfest med en positiv läktarkultur.

Vi vill dock också kraftigt förtydliga att detta INTE är aktion riktad mot AIK hockey, utan ett sätt att markera mot polisens agerande och inte låta polisskandalen den 26/1 gå obemärkt förbi.

Vi vet att det råder delade meningar i supporterleden om vilken väg som är bäst att gå. Vi har tagit hänsyn till alla argument och perspektiv inför vårt beslut, och kommit fram att detta är det bästa för AIK och dess supporterkultur både på kort- och lång sikt. Däremot respekterar vi det sätt som varje enskild AIK:are väljer att agera i denna svåra situation. Men vi ber också om erat förtroende i denna fråga. Vi har fattat vårat beslut. Vi kommer inte att gå.

Att AIK Ishockey drabbas ekonomiskt är också något vi är medvetna om och det absolut sista vi vill är att förstöra för AIK. Därför uppmanar vi folk att, även om man inte ämnar gå på matchen, att köpa biljetter för att minimera det intäktsbortfall som tyvärr drabbar AIK i och med detta.
Vi kommer även att ordna en insamling till AIK hockey för att inte riskera en ekonomisk smäll för klubben.

För att ytterligare kunna diskutera situationen och svara på frågor om denna derbyprotest så kallar vi till ett öppet supportermöte i Black Armys lokal efter träningsmatchen på lördag.

Med detta tråkiga besked uppmanar vi däremot samtliga AIK:are att vallfärda till Johanneshovs Isstadion under resterande säsong. I första hand till matchen på tisdag mot HV71.

/AIK-Allliansen (Black Army, Smokinglirarna, Sol Invictus, Ultras Nord)