Andreas Alm debuterade som chefstränare för AIK Fotboll.

 

 

 

 

 

AIK:s iskrigare visade att AIK är att räkna med!

2011 var året då få, om ens någon, trodde på en placering högt upp i tabellen för Allmänna Idrottsklubbens fotbollslag. Efter ett miserabelt 2010 försvann Alex Miller lika plötsligt som han dök upp och återigen fick AIK börja om med arbetet att hitta en ny chefstränare.

Valet föll (som bekant) på Andreas Alm, en man med fullständig brist på erfarenhet av att vara ansvarig för ett lag på högsta svenska nivå.

Alm visade tillsammans med övriga ledare och spelartruppen (och hela AIK!) att 2010 var ett hack i maskineriet och att AIK är att räkna med i toppen av den allsvenska tabellen!
En mycket fin andraplats slutade det med och man vill gärna önska att vi hade kunnat behålla ”The Banguras” säsongen ut.

Dock har AIK för en gångs skull en någorlunda stabil (?) ekonomisk grund att stå på och vi ser med tillförsikt fram emot kommande säsong. En säsong där vi hoppas AIK kan behålla ödmjukheten och bygga vidare på inställningen att ALDRIG NÅGONSIN vika ner sig.

2011 var året då vi för sista (?) gången vi fick se Kenny Pavey springa in på Råsundas gräs i en AIK-tröja. Kenny kommer aldrig glömmas för sitt krigarhjärta och det han presterat för AIK under sina sex säsonger här!

2011 visade vi Sverige att vi har den största publiken.

——————————————–

2011 var året då AIK Hockey firade sina största framgångar på 15 år.  Mot all rim och reson, s.k ”experter” och logik kvalificerade sig hockeykrigarna för slutspel. AIK som innan säsongen  skulle bli ”rekorddåligt” och vara ”sämre än Väsby” krigade in till sista svettdroppen och i sista omgången(!) kvalificerade sig laget för slutspel där vi som bekant slog ut regerande svenska mästarna HV71 i FYRA RAKA MATCHER.

2011 var året då AIK Hockey stod för årets match alla kategorier. Den 14:e november trycktes antagonisterna från Östermalm ned i galoscherna med 5-0. En kväll som ingen närvarande AIK:are kommer glömma i första taget.

2011 var året då Viktor Fasth fick ett helt fenomenalt genombrott som ledde ända fram till förstaspaden i Tre Kronors VM-trupp. En patetisk kollaps av utespelarna i turneringens sista period satte dock stopp för att vår målvaktshjälte skulle få krydda säsongen med ett VM-Guld. Senare under sommaren beslutade sig Fasth att köra vidare i AIK trots ett flertal bud från NHL, ett mycket gott betyg åt AIK Hockeys arbete!

2011 var året då AIK fyllde 120 år!

2011 var året då vår broderförening Black Army fyllde 30 år.

2011 var ditt år. 2011 var mitt år. 2011 var vårat år.

Gott nytt år ALLA Gnagare!

// Smokinglirarnas Styrelse