Nu på torsdag spelar AIK sin tredje match i gruppspelet av Europa League. Matchen spelas på bortaplan i Holland och vi räknar med en massiv svartgul uppslutning där nere. Vi vill med anledning av det släppa lite info gällande oss supportrar där nere specifikt, men även en uppmaning som gäller resterande delen av gruppspelet.

Det har kommit till vår kännedom att Uefa är direkt missnöjda med AIK och dess supportrar, bara på utslagningsmatcherna står det klart att vi kommer att få böter på fyra av totalt sex matcher. Två för pyroteknik i matcherna mot Poznan, en för ett mindre gruff startat av ordningsmakten på Island samt matchen hemma mot Moskva för att folk stod i trapporna på Norra. Som ett resultat av dessa förseelser så har Uefa skickat ut extra matchdelegater på våra matcher som har till uppgift att enbart hålla koll på oss AIK:are. Indirekt så har det enligt uppgift förts fram hot om att nästa förseelse kan resultera i matcher på neutral mark, reseförbud för oss eller i värsta fall till och med uteslutning ur Uefa. Allvaret i detta hot kan givetvis diskuteras, MEN vi väljer att ta det seriöst och uppmanar därför samtliga Gnagare att uppföra sig exemplariskt i samband med kvarvarande matcher, både på arenan samt området runtomkring. Vi vill inte ge Uefa chansen att statuera exempel med oss bara för att vi är liten obetydlig klubb i deras ögon. Dessutom är de summorna i böter som vi får inte det vi är vana vid, utan betydligt högre, vi har helt enkelt inte råd att leva rövare för tillfället.

 

Vad gäller matchen mot PSV så följer här lite info:

På matchdagen uppmanas samtliga Gnagare att samlas på det torg som kallas “Markt”. Det ligger centralt beläget och har ett tiotal pubar med tillhörande uteserveringar ca 5 minuter från Eindhovens centralstation.

Från torget marscherar vi sedan gemensamt till arenan, en promenad på 10-15 minuter.

Runt arenan och inne på läktaren gäller alltså den här textens första stycke. Vi sjunger utav helvete och ger holländarna en lektion i läktarkultur, detta alltså UTAN att bete oss på ett sätt som ger Uefa en anledning att slå oss på fingrarna.

Efter matchen kommer det med största sannolikhet finnas ett abonnerat tåg som går till Amsterdam för de som tänkt spendera natten där, tåget kommer man att nå via en gångbro direkt från arenan.

Vi andra som stannar i Eindhoven har en bargata som heter “Stratumseind” med 54 pubar liggandes på rad. Eindhoven är en liten studentstad med endast 250 000 invånare, så det kommer bli lätt att hitta törstiga AIK:are runtom i stadskärnan.

Svartgult gatan fram

// AIK-Alliansen (Black Army, Smokinglirarna, Sol Invictus och Ultras Nord)